Hello!

Szöllősi Kiss Orsi vagyok, ételfotóművész.

Nem fotózok esküvőt, családot, kiskutyát, nem készítek tiktok videókat, nem kezelek insta oldalakat, nem tartok kekszsütő workshopot. 

Csak ételt fotózok, de azt elég jól.

A tömegből kitűnni vágyó éttermeknek, magazinoknak, élelmiszeripari cégeknek készítek guszta, követővonzó, vásárlásra ösztönző ételfotókat, kizárólag ehető ételekről, mindenféle kamumegoldás nélkül.  

Ha pedig éppen nem fotózok, akkor online ételfotózás tanfolyamot tartok sokoldalú gasztrobloggereknek, séfeknek, pékeknek, cukrászoknak, dietetikusoknak, sportolóknak és gyakorló konyhatündéreknek. 

Tényleg engem keresel?

Sok fotós,  sőt blogger is rendkívül széles portfólióval várja a hozzá fordulókat, és kiváló esküvői, kisbabás, kiskutyás, rendezvény, üzleti portré, gasztro- és termékfotókat is ígérnek. 

Töredelmesen bevallom, hogy én nem vagyok ilyen extrém sokoldalú: csak ételeket, és néha, kirándulás jelleggel termékeket fotózok. 

Cserébe az ételfotózásban óriási tapasztalatom van: mindenféle élelmiszert, mindenféle célcsoportnak fényképeztem már. Sokszor. 

Kizárólag olyan ételt készítek és fotózok, amit utána bátran elfogyaszthat bárki. Nálam a sörhab nem mosogatószer, a csirke nem nyers és nem a bőre alá gyömöszölt tömőanyagtól és a rákent cipőkrémtől tűnik guszta ropogósnak, a palacsinták nem olajjal vannak nyakon öntve, a gyümölcsön nem a glicerin, hanem a víz csillog, a hamburger pedig az utolsó morzsáig valódi ennivaló, nem ügyes grafika.

Simán lehet, hogy a te cégednek nem elég az étel természetes szépsége, az arculat mást kíván.  Ez tök oké, de akkor nem rám van szükséged.  

Ha viszont érted és támogatod a fentieket, akkor olvass tovább, mert jó eséllyel megtaláltad, akit keresel. 

3 in 1 ételfotós! Hogy mi?

Önmagában egy fotós még édeskevés egy ételfotózáshoz, hacsaaaak….de ne szaladjunk ennyire előre.   

A foodstylistra nincs normális magyar szó, de ételfotózáskor mindig szükség van rá. Ő az, aki  gondoskodik az ételről: beszerzi a legszebb alapanyagokat, megsüti, megfőzi, tálalja, hogy a fotón a legjobb formáját mutassa. Figyeltél az előbb ugye? A sörhab az sörhab, stb, erről beszéltem. 

Szorosan együtt dolgozik a propstylisttal is, akire talán a kellékes lehet a kábé jó magyar kifejezés. Az ő feladata a cégedhez, az ételekhez, a hangulathoz, az üzenethez passzoló kiegészítők, csetreszek és bizbaszok beszerzése.

Akárhogyis számolok, ez bizony 3 feladatkör, és ha csak nem egyszerűbb éttermi fotózásról van szó, mindegyikre szükség is van. 

A nap jóhíre, hogy én ezt a 3 feladatkört egyszemélyben hozom neked. Nyugi, nem tipla áron 😉 

 

Miben tudok neked segíteni?

Meg fogsz döbbenni!  

Mindenféle ételfotókat tudok neked készíteni, különböző felületekre, eltérő célcsoportoknak. 

Kicsit konkrétabban:

A főzéssel és stylinggal azt jelenti, amit remélsz: te adod a cuccod, megbeszéljük, milyen fotókra van szükséged, én pedig minden mást megcsinálok – neked semmi dolgod, csak örülni az eredménynek és felhasználni a képeket 🙂 

Csak stylist megbízást viszont nem vállalok.

 

Hamarosan az összes témáról lesz részletes leírás, csak pici türelmedet kérem 🙂 Köszi! 

Sulik, számok, miegymás

A New York Institute of Photography-n végeztem, ételfotózást a New York Times gasztro rovatának vezetőjétől, Andrew Srcivanitól tanultam.

4,5 évig voltam a Ringier Axel Springer ételfotósa, ezidő alatt 41 címlapot készítettem és csak nekik 32,744 fotót adtam le, ehhez kb 600 ételt tálaltam és rendeztem 1200 kompozícióba.

5 évig készítettem a Gallicoop összes képanyagát, a termékek csomagolásán látható fotóktól a weboldal, a közösség oldalak és a márkamagazinok teljes képes tartalmáig.

Dolgozom aprócska cukrászdáknak, de fotózok kiadványokat és hirdetéseket a Nestlének is. 

Én tartom az ország egyetlen online ételfotózás tanfolyamát, melyen már több, mint 400an vettek részt.

A résztvevők ételfotóival tavaly receptkönyvet adtunk ki, és 2,2m Ft-ot gyűjtöttünk vele, amiből 79 családnak, 240 kisgyereknek biztosítottuk a teljes étkezését a téli szünetre. Idén is folytatjuk, itt találod a részleteket.

Így lettem ételfotós

Beszélgetés velem, a Trend-Idők című rádióműsorban.

Kimaradt, hogy már gimi után is fotósnak készültem, végül mégis a Kodolányin kötöttem ki, ahol rádiós szakon, a legendás Győrffy Miklós osztályában diplomáztam. 

Évekig dolgoztam szerkesztőként (Danubius Rádió, RTL KLub, Friderikusz Produkció, Metró napilap, Horizon magazin (Malév fedélzeti lapja, itt már fotóztam is), majd a gyerekeim születése után a fotózásé lett a főszerep. 

Műkedvelő marketinges

Ugyanazt a marketinges szemléletet viszem a fotózásokra is, mint amivel felépítettem a Telepocak kampányát. A Made in Marketing podcastban minden részletet felfedtem, hallgasd meg, kisvállalkozóként neked is hasznos lehet! 

Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. Ennek a vonzó látványnak a kialakításában segítelek téged is. 

A marketing számomra szinte hobbi, a Külker PR-szakát is lelkesedésből, hasznos kikapcsolódásként végeztem el. 

Műkedvelő marketinges

Ugyanazt a marketinges szemléletet viszem a fotózásokra is, mint amivel felépítettem a Telepocak kampányát. A Made in Marketing podcastban minden részletet felfedtem, hallgasd meg, kisvállalkozóként neked is hasznos lehet! 

Ahogy Wolf Gábor, kkv marketing specialista tanítja: nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. Ennek a vonzó látványnak a kialakításában segítelek téged is. 

A marketing számomra szinte hobbi, a Külker PR-szakát is lelkesedésből, hasznos kikapcsolódásként végeztem el. 

A legnagyobb plakát, amin szerepeltem 🙂

Galéria

Biztos, hogy tovább görgetsz? Most jön az a rész, ahol mindenki kiborul, hogy tönkreteszem a diétáját, nyilvános helyen csorog a nyála, mindjárt éhen hal, de csak ropi van nála… Én szóltam. 

 

Valahogy mégiscsak muszáj megmutatnom, milyen stílusban dolgozom, de próbáltam visszafogni magam, témánként csak néhány képet hoztam.